Koltuk Takımı Kumaşı Seçerken

Koltuk Takımı Kumaşı Seçerken

Dayanıklılık: Koltuk kumaşı seçerken, kumaşın dayanıklılığına dikkat etmelisiniz. Kumaşın ne kadar sık kullanılacağına ve ne kadar dayanıklı olması gerektiğine göre, farklı tipte kumaşlar arasından seçim yapabilirsiniz. Örneğin, pamuklu kumaşlar daha yumuşak ve rahat olsa da, sentetik kumaşlar daha dayanıklı olabilir.

 

Temizleme: Koltuk kumaşlarının temizlenmesi zaman zaman gerekir. Bu nedenle, kumaşın kolay temizlenebilmesi önemlidir. Makinede yıkanabilir kumaşlar veya lekeleri kolaylıkla çıkarılabilen kumaşlar tercih edilebilir.

 

Renk ve desen: Koltuk kumaşının rengi ve deseni, ev dekorasyonunuzu tamamlamak için önemlidir. Ancak, renk ve desen seçerken, evinizdeki diğer mobilya ve dekorasyon unsurlarıyla uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz.

 

Konfor: Koltuk kumaşı seçerken, konforlu bir oturma deneyimi sağlayacak kumaşları tercih etmek önemlidir. Kumaşın yumuşaklığı, nefes alabilirliği ve cilt dostu olması gibi faktörler, oturma deneyiminizi etkileyebilir.

 

Maliyet: Koltuk kumaşı fiyatları oldukça değişken olabilir. Ancak, kaliteli bir koltuk kumaşı almak istiyorsanız, biraz daha fazla ödemeyi göze almanız gerekebilir. Uygun fiyatlı kumaşların kalitesi daha düşük olabilir, bu nedenle kumaşın dayanıklılığı, temizlenmesi, konforu ve renk/desen seçenekleri ile fiyatı arasında bir denge kurmak önemlidir.

                                           Koltuk Kumaşı Çeşitleri Nelerdir?

Deri Koltuk Kumaşı: Gerçek ve suni olmak üzere iki seçeneğe sahiptir. Gerçek deriyle suni deriyi kıyaslamak gerekirse suni derinin ince yapısından dolayı bakımı da oldukça kolaydır.  Su geçirmez ve leke tutmaz özelliklerinden dolayı tercih edilen deri koltuklar, cildinize rahatlık verir. Burada en çok dikkat etmeniz gereken konu derinin kalitesidir. Genelde chester koltuk takımlarında ve ofis koltuklarında deri kumaşı sıklıkla görürüz.

Keten Koltuk Kumaşı:  Ev dekarasyonunda en çok kullanılan kumaşlardan olan keten kumaş 1. Kalite keten kumaş ve 2. Kalite keten kumaş diye ikiye ayrılır. Renk seçiminin fazla olması ve toz tutmaması en büyük artılarındandır. Ahşap ayaklı ya da metal ayaklı koltuklarla da çok iyi uyum sağlarlar. 

Kadife Koltuk Kumaşı: En sıklıkla kullanılan kumaştır. Yönlü ve yönsüz kadife koltuk kumaşları olarak 2 ye ayrılır. Genelde ipekten ya da pamuktan yapılan kadife kumaşlar, zamanla  naylon ve yünle de üretilmektedir. Modern koltuklarda, luxury ve avangard koltuklarda da kullanılır. Kapitoneli ya da kopitonesi yarma koltuk takımlarında da kadife kumaş kullanılarak istenilen şıklık yakalanabilir. 

Nubuk Koltuk Kumaşı: Bir nevi, işlenmiş deri kumaş türüdür. Kadifemsi bir yapıya sahiptir. Üst yüzeyi zımbalanarak üretilmektedir. Ofisinizde, evinizde çok rahat ve uzun ömürlü olarak kullanabilir, temizlik açısından da kolay silinebilir özelliktedir. 

Şönil Koltuk Kumaşı: Son yıllarda moda olan kumaş türlerindendir. Fransızca’da tırtıl anlamına gelen şönil, uzun kullanımlar için oldukça uygundur. Tüylü ve kadifemsi bir yapıya sahiptir. Kış aylarının daha sık yaşandığı yerlerde tercih edilmesinde ki en büyük sebep vücudu sıcak tutmasıdır. Her stile çok rahat bir şekilde uyum sağlayabilir.

Tay Tüyü Koltuk Kumaşı:  Kadifeye benzer ve yumaşak bir dokuya sahiptir. Bazı modellerde su geçilmez özelliği sahip olduğu bilinir. Şu bilinmelidir ki; tay tüyü kumaşlar adını alan tay tüyünden yapılmamaktadır. Elyaflar tay tüyüne benzediği için bu isim verilmiştir. Bazı modellerde 2-3 sene kullanımdan sonra dökülmeler ya da tüy atmalar görülmektedir. Farklı ışıklarda farklı renklerde görülebilir. Son yıllarda kullanım oranı yok denecek kadar azdır. Bunda tüketicilerden gelen olumsuz tecrübeler en önemli husustur.

Bukle Kumaş: Dünya genelinde boucle fabric olarak bilinir. Fransızca kıvrılmak anlamına gelir. Bukle hem iplik hem de kumaş olarakta geçer. Genelde yumuşak bir dokuya sahiptir. Pamuk, yün, ipek, alpaka veya keten gibi kumaşlar buklet kumaş üretiminde kullanılır. 2023 koltuk takımlarında bukle kumaş sıklıkla kullanılmaktadır

Moher Kumaş: 1700 lü yıllarda Tiftik keçisi sadece ülkemizde bulunan bir keçi türüydü. Bundan dolayı Türk moheri denilen bu kumaş zamanla ülkemizde kullanımı azardığından dolayı artık ithal ettiğimiz bir ürün halini almıştır. İnce ve parlak bir yapıya sahiptir. Terletmez ve neme karşı da oldukça dayanıklıdır. Koltuk üretiminde , pek kullanıldığı söylenemez. Genelde isteğe bağlı olarak özel üretim yapılabilir.

sobesse.com olarak bu yazımızda sizlere koltuk kumaşı seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiği ve koltuk kumaşı çeşitleriyle alakalı bir yazı kaleme aldık. Sizde yazımızda geçen kumaşlarla ilgili müşteri temsilcimize aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sobesse.com’da birbirinden değerli her kumaş türüne ve her tarza hitap eden koltuk takımlarını inceleyebilir, isterseniz canlı görüntü yardımıyla ya da mağazımızı ziyaret ederek dilediğiniz ve evizin havasını değiştirecek koltuk takımı ya da koltuk takımlarına sahip olabilirsiniz.

Sonraki gönderi

Yorum yazın

Bu site reCaptcha ile korunuyor. Ayrıca bu site için Google Gizlilik Politikası ve Hizmet Şartları geçerlidir.